www.valsamidis.com

Welcome to Essensteam Network

 
Christos Valsamidis News Blog www.valsamidis.com

Αυτή τη στιγμή

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 296 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

1191028
Σήμερα
Εχθές
Εβδομαδιαίο
Μηνιαίο
Συνολικά
431
390
3014
9834
1191028
QR-Code
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
danoneΨάχνοντας διάφορα πράγματα για το γιαούρτι, εμαθα και το πως δημιουργήθηκε η Danone και ποιός βρίσκεται πίσω απο αυτή την εταιρία κολοσσό που κατασκευάζει μεταξύ άλλων και το πολυδιαφημισμένο Επιδόρπιο γιαουρτιού Activia. Σας παραθέτω το κείμενο απο την WikiPedia.

Ο Ισαάκ Καράσσο (Θεσσαλονίκη, 1874 – Γαλλία, 19 Απριλίου 1939) ήταν Ισπανός γιατρός και επιχειρηματίας εβραϊκής καταγωγής από τη Μακεδονία. Είναι ο ιδρυτής μιας γαλακτοβιομηχανίας παραγωγής γιαουρτιού, που μετεξελίχθηκε αργότερα στη πολυεθνική Danone, η οποία ξεκινώντας από την Ισπανία, κατέκτησε με κύριο προϊόν της το γιαούρτι και το διέδωσε ως εμπορικό προϊόν στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1874 στη Θεσσαλονίκη από Εβραίους Σεφαρδίτες γονείς, μέλη της άλλοτε πολυπληθούς κοινότητας της πόλης. Ήταν ανηψιός του Οθωμανού πολιτικού που συνέβαλε στην Επανάσταση των Νεότουρκων, Εμμανουήλ Καράσσο (σημ. Πρόεδρος Μασωνικής στοάς στη Θεσσαλονίκη). Ο υιός του Δανιήλ Καράσσο, υπήρξε στη συνέχεια στέλεχος της γαλακτοβιομηχανίας που επέκτεινε την δραστηριότητα της εταιρίας του πατέρα του στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1918, έξι χρόνια αφότου η πόλη απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετανάστευσε στη Βαρκελώνη και ίδρυσε μια βιομηχανία παρασκευής γιαουρτιού.

Κατά την διάρκεια που διατηρούσε το ιατρείο του, παρατήρησε ότι πολλοί από τους νέους ασθενείς του πάσχουν από εντερικές και πεπτικές διαταραχές. Αυτό τον οδήγησε να μελετήσει τις εργασίες του Ρώσου ανατομιστή και βακτηριολόγου Ιλία Μετσνικόφ για τις ιδιότητες του γιαουρτιού. Ο Μετσνικόφ, εντυπωσιασμένος από την μακροβιότητα των κατοίκων της Βουλγαρίας που ίσως οφείλονταν στην κατανάλωση γιαουρτιού, που ήταν δημοφιλές στα Βαλκάνια αλλά σχετικά άγνωστο στην υπόλοιπη Ευρώπη, ξεκίνησε έρευνες με ποντίκια στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι και κατέληξε στο συμπέρασμα η βακτηριακή καλλιέργεια που υπήρχε στο γιαούρτι διασφάλιζε καλύτερη προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα των πειραματόζωων.

Έπειτα ίδρυσε την δική του γαλακτοβιομηχανία το 1919 και ξεκίνησε την παραγωγή γιαουρτιού, που αρχικά διοχετεύονταν αποκλειστικά στα φαρμακεία. Αργότερα επέκτεινε τις δραστηριότητές του με την εμπορική ονομασία "Danone" και μετέφερε την εταιρία του στη Γαλλία το 1929. Η σύλληψη του ονόματος της εταιρίας, προήλθε από τον καταλανικό υποκοριστικό του ονόματος του υιού του Δανιήλ. Ο υιός του Δανιήλ Καράσσο, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1939, κατέφυγε το 1941 στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποφύγει την σύλληψή του μετά την προέλαση των ναζιστικών στρατευμάτων στη Γαλλία και ίδρυσε εταιρία με την εμπορική ονομασία "Dannon".Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω Skype, για μια πλήρη προσωπική ενημέρωση. Ξεκινήστε τώρα μια συνεργασία και μια νέα καριέρα μέσω της Essens.
ή καλέστε με στo τηλέφωνo 6994.21.21.21 Ζητάω συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συνεργαστούμε και να βάλουμε την Αλόη (Aloe Vera) και το πρωτόγαλα (Colostrum) σε όλα τα σπίτια και στην καθημερινή διατροφή όλων των Ελλήνων. 
Χρήστος Βαλσαμίδης

Share
Hi, please click Start to chat to our administrator